Hoeve Maria

exclusieve groepsaccommodatie

Hoeve Maria is gebouwd rond 1800 in de polder Zuidbroek

Het erf is omzoomd met sloten en is inclusief water ongeveer 7000 m2 groot. Inmiddels zijn aangeplante bomen en struiken gegroeid waardoor een intiem landschap is ontstaan.

De Krimpenerwaard is het poldergebied binnen de driehoek Gouda, Schoonhoven en Krimpen aan den IJssel en wordt begrensd door de rivieren Hollanse IJssel en Lek. De polder Zuidbroek ligt tussen Bergambacht en Berkenwoude. Hoeve Maria ligt in een beschermd agrarisch gebied. Twee grote melkveehouderijen/kaasmakerij flankeren onze locatie.    'Boe-geroep' heeft hier een andere lading.....  Ons erf kent een uitgebreide flora en fauna.

Zeer nabij is het Loetbos, een schitterend wandel- en fietsgebied. De Perkouwse driehoek is als natuurreservaat aantrekkelijk en dichtbij. Ook direct vanaf ons erf is een prachtige rietkragenwandeling mogelijk.
 

Ons bedrijf is ontstaan uit de behoefte ons erf en opstallen met anderen te delen.     Daarbij zijn wij beiden als mens en coach gericht op welbevinden van onszelf en anderen.        

Tot 1989 was Hoeve Maria een melkveehouderij/kaasmakerij. Wij hebben door de jaren heen de voormalige boerderij, diverse schuren en erf naar eigen idee en mogelijkheden gecreëerd.

Wat wij gasten horen zeggen:

"Ik kom tot rust met al die ruimte en al dat groen om me heen".

"ik voel me thuis op al die verrassende plekjes op 't erf".

"Deze weidse omgeving inspireert mij".

"Laat mij maar een dag zonder programma in de hangmat liggen".

"Ik wil alle seizoenen meemaken".

en vele uitspraken met dezelfde strekking.

Wij zijn Albert en Dirry Mudde-Renneboom

 

Rust, ruimte en reflectie zien wij als pijlers voor persoonlijke groei en groepsverbinding. Wij genieten van mensen die zichzelf verdergaand ontwikkelen, die zich hierin laten inspireren door anderen, die willen leren van en met elkaar.

Wij hebben affiniteit met mensen, natuur, muziek, humor, creativiteit, literatuur, lekker eten en drinken, fijne gesprekken, sportieve acties, .......doet u met ons mee en vult u ons aan?